De leukste racespellen van het afgelopen decennium    

Let's go! 

De leukste racespellen van het afgelopen decennium    

Je kunt online gokspellen spelen op legale Nederlandse goksites, maar als autoliefhebber kies je misschien liever voor racespellen. De volgende games zijn dan echte aanraders! 

Rocket League 

Het beroemde citaat van Ernest Hemingway is dat er maar drie sporten zijn: stierenvechten, autoracen en bergbeklimmen, en dat de rest “slechts spelletjes” zijn. We zouden benieuwd zijn wat de oude Ernie zou hebben gevonden van Rocket League. Een beetje zoals zijn geliefde autosport, maar in plaats daarvan combineert hij auto's op kerosine, een gigantische voetbal en letterlijke explosies als je scoort. Waarschijnlijk niet genoeg dode stieren voor hem. We moeten bekennen dat Rocket League een racegame is in de meest losse zin van het woord, in die zin dat je een groot deel van je tijd in de lucht zult doorbrengen, maar toch verdient dit spel een plekje in deze lijst. 

Mario Kart 8

Mario past misschien niet helemaal in het plaatje van race-iconen. Hij is geen atletische precisiesporter die volledig leeft van een dieet van kip en bruine rijst. Ook zijn overalls zijn niet beplakt met sponsorlogo's. Hoewel hij weliswaar tenminste een Nigel Mansell-snor heeft voor extra downforce. Ondanks de twijfelachtige kwalificaties van de Italiaanse loodgieter biedt Mario Kart enkele van de beste race-acties die er zijn, maar in plaats van op een zondagmiddag gebeurt dit meestal na sluitingstijd in de plaatselijke kroeg. De winnende formule van het spel is vaak geïmiteerd maar nooit verbeterd en met name de duizelingwekkende circuits van Mario Kart 8 zijn verrassend spectaculair voor een spel waarvan de motoren een cilinderinhoud van 200 cc hebben.

Dirt Rally 2.0

Dirt Rally 2.0 kan misschien niet concurreren met het budget van je Forza's en je Gran Turismo's, maar wat het wel doet, is de kunst van het offroad-gedrag perfectioneren op een manier die we nog nooit eerder hebben ervaren. Of je nu een moderne R5-machine door een reeks snelle veegmachines danst of een monster uit Groep B rond een smalle haarspeldbocht in de bergen spant, Dirt Rally 2.0 is absoluut overtuigend, tot het punt waarop we er nu op staan ​​dat temponotities ons worden voorgelezen tijdens de 's ochtends pendelen, draag een pomponhoed in bed en hebben onze naam bij akte-poll veranderd in Juha. Voeg wat meer verandering toe met de DLC en Dirt Rally 2.0 biedt geremasterde versies van de etappes uit de eerste game in de serie, waardoor het een compleet rallypakket wordt.

Forza Horizon 4

Hier is hij dan, onze keuze voor de beste racegame van het decennium en degene die onze liefde voor auto's het meest nauwkeurig weergeeft. De Horizon-serie bracht in 2012 met geweld plezier terug in de Forza-franchise, door de uitgebreide autolijst van de serie over te nemen en je een open wereld-sandbox te geven waarin je ervan kunt genieten. Forza Horizon 4 was die bedwelmende cocktail, verfijnd, maar introduceerde ook seizoensgebonden weersovergangen en speelde zich af in een gecomprimeerde, grootste hits van het Britse platteland. Het is eigenlijk alsof je door de intro van Emmerdale scheurt in een McLaren Senna. 

Achtergrond
  • Sean Do (Unsplash)