Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer

Pak de koffers maar vast in, want u heeft nog tot maart om naar Duitsland te verhuizen. Vanaf 16 maart wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 100 kilometer per uur. Allemaal om het stikstofspook in rook te laten opgaan.

Mark Rutte naait automobilisten

Als het in het nadeel van de burger is, kan de regering altijd plotseling heel snel werken. Zo ook met de verlaging van de maximumsnelheid. Overal waar u nu lekker door mag rijden wordt vanaf 16 maart de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur ingevoerd. Op sommige plekken mag dan tussen 19:00 uur en 06:00 uur wel weer 120 of 130 kilometer per uur gereden worden. Kennelijk stoten auto's 's nachts geen stikstof uit ofzo.

De regel wordt ingevoerd als overal de bordjes vervangen zijn. Denk er dus aan om een dashcam in de wagen te hangen. Dan heeft u mogelijk bewijs dat er een bordje miste en u toch nog wat harder mocht rijden.

U mag names alle stikstofberen een bedankje sturen aan Mark Rutte van de VroemVroemDoor. Zijn rubberen ruggengraat heeft ervoor gezorgd dat u straks slaapverwekkend langzaam moet rijden. Wij voorspellen vast dat er na 16 maart MEER ongevallen gebeuren op de snelwegen.