Deze speciale Bentley Continental GT peakt op het juiste moment

Ja, natuurlijk: speciale edities van dure auto's zijn zielloze cash grabs, die vooral worden gedreven door commercie. Maar deze Conti GT heeft iets dat hem erg begeerlijk maakt. Ten eerste: het is een Conti GT met W12, ten tweede: hij viert een awesome evenement.

Bentley Conti GT

VAG en zijn merken duiken de laatste jaren harder op records dan de eerste investeerders op aandeeltjes Beyond Meat. Bijna alles wat een record heeft staan, moet eraan geloven. Zo ook Pikes Peak. De ster van de Duitsers was dit jaar zonder twijfel de ID. R, die het alltime record pakte op de tofste hillclimb ter wereld, maar omdat VW er toch was, lieten ze nog wat ander spul omhoog knallen. Zoals een potente Bentley Continental GT, die het klusje in 10:18 minuten klaarde, met Rhys Millen achter het stuur.

Om dit te vieren maakt Bentley nu 15 speciale exemplaren van de volvette Continental GT, die zijn gewijd aan de race to the clouds. En u mag gerust stellen: 'these Bentleys pique our interest'. Met hun groene kleur (Radium by Mulliner), gifgroene remklauwen, en aparte velgen zijn ze zeker opvallend, maar bij het elegante design van de Bentley slaagt deze combinatie er op de een of andere manier in om niet ordinair over te komen. Overigens kunt u het speciaaltje ook gewoon in het zwart bestellen.

Dit lekker knallende groen komt in het interieur terug in de stiksels, en de speakers in de deur. Als reminder dat u een Bentley ter ere van Pikes Peak rijdt, is er aan de passagierszijde een mooie inscriptie in het carbon van het dashboard gemaakt. Ja, wij vinden 'm lekker. Onder de kap ligt de bekende 6.0 W12 met 635 pk/900 Nm. 0-100 gaat in 3,7s, de topsnelheid bedraagt 333 km/u. Maar die zouden we op Pikes Peak niet uitproberen, tenzij u graag een ravijn in vliegt. Liever iets ingetogeners? Probeer dan deze feest-Conti in British Racing Green.