Elon Musk: scheelde weinig of Tesla had anders geheten

Wie 'Tesla' zegt, denkt waarschijnlijk direct aan de elektrische auto's van tegenwoordig. Logisch: u ziet ze overal, terwijl Nikola Tesla al sinds 1943 dood is. Echter: als de zaken iets anders waren gelopen, had het automerk 'Tesla' helemaal niet bestaan.

Yo dawg, heard you like Tesla's

Wat blijkt: Elon Musk wilde zijn elektrische automerk dolgraag 'Tesla' noemen, alleen wilde de rechtenhouder geen afstand doen van de naam 'Tesla Motors'. Hierdoor besloot hij voor plan B te gaan: 'Faraday'. Dit omdat Musk ook een enorme fan was van de serie Lost, nee sorry, als hommage aan Michael Faraday, de wetenschapper die bekend werd om zijn 'kooi', die elektromagnetische velden volledig blokkeert. Een huidige toepassing hiervan vindt u onder andere in het bewaren van moderne autosleutels in een blik, zodat dieven hem niet van achter uw voordeur kunnen inlezen en klonen.

Enfin, het had weinig gescheeld of u reed een Faraday Model S/3/X of een Faraday Cybertruck. Echter, de houder van de rechten draaide uiteindelijk bij, en dus kon Musk voor zijn oorspronkelijke plan gaan: Tesla. Dit is achteraf ook goed nieuws voor het merk Faraday Future, anders hadden de Chinezen - bekend van vaporware als de FF91 - zich ook iets anders moeten laten invallen.