NEIN! Duitsers willen 120 km/u op Autobahnen en dure benzine

In Duitsland hebben ze een speciaal ambtenarenapparaat voor het milieu. Dit Umweltbundesamt wil een landelijke snelheidslimiet invoeren. Daarnaast moeten benzine en diesel fiks duurder worden. Die maatregelen zijn nodig om onze oosterburen de klimaatdoelen van 2030 te laten halen.

Maximumsnelheid

Waar Nederland een kabinet heeft met aan het hoofd een rubberen stoeptegel, heeft Duitsland een leiding die gewoon pro-auto is. Dat heeft natuurlijk grotendeels te maken met het feit dat zo'n beetje alle goede auto's van de wereld uit dat land komen. De industrie heeft dus wat in de melk te brokkelen.

De vraag is echter hoe lang de regering NEIN kan blijven schreeuwen tegen milieuwappies die denken dat de auto in Europa de rest van de wereld moet redden. Dus nu het Umweltbundesamt adviseert om een Duitslandwijde maximumsnelheid van 120 kilometer per uur in te voeren en daarnaast benzine €0,47 en diesel €0,70 per liter duurder te maken moeten we misschien wat harder gaan vrezen.

Als u net uw verhuizing naar Duitsland had gepland, kunt u al bijna weer terugkomen, want de prijsverhoging maakt Nederland straks een stuk goedkoper. En het verschil tussen 100 kilometer per uur of 120 kilometer per uur is geen reden om helemaal te verhuizen.

De ADAC (ANWB op zijn Duits) verklaart dat het Bundesamt niet goed bij zijn kop is. Duitsers rijden niet auto omdat ze het zo leuk vinden, maar voornamelijk omdat er helemaal geen alternatief is. Daarnaast lijkende groene ridders voorbij te gaan aan de grootschalige overstap naar elektrisch rijden die in 2020 begint.