LACHGAS verboden en dat is niet eens vanwege het milieu

Je mag ook helemaal niets meer in dit land. Hardrijden verboden, stikstof verboden en nu ook nog lachgas verboden. Er is maar een plek in de auto waar wij applaudisseren voor lachgas en dat is in het inlaattraject van de motor. Als de bestuurder lachgas doet is hij (m/v) gewoon een hond.

Lachgas

Het 'recreatief' gebruik van lachgas wordt binnenkort verboden. Staatssecretaris Blokhuis laat het gas toevoegen aan de opiumlijst van verboden middelen in het land.

Waar Nederland ooit voorloper was op het gebied van het reguleren van drugsgebruik is het land nu in handen van repressieve conservatieven (die zich verstoppen achter de term """liberaal"""). Gevolg daarvan is dat het recreatief gebruik van lachgas verboden wordt, omdat het slecht is voor de volksgezondheid (?), overlast veroorzaakt (?) en tot verkeersongevallen leidt.

Lachgasongevallen

Laten wij ons beperken tot het laatste argument, de verkeersongevallen. Het is inderdaad levensgevaarlijk om lachgas te gebruiken en daarna auto te gaan rijden, of erger nog: lachgas te gebruiken tijdens het autorijden. In Rotterdam werd dat dit weekend weer eens bewezen toen in korte tijd twee lachgasgebruikers laveloos in of naast hun auto werden aangetroffen.

In Nieuwe Revu lezen we waarom rijden met lachgas zo gevaarlijk is.

Nu wordt het complete gebruik van het spulletje verboden en dat zal ervoor zorgen dat drugsrunners er weer een extra handeltje bij krijgen. Perfect om jongeren in contact te brengen met drugsdealers, die ook meteen de MDMA, XTC en coke in de hebberige handjes zullen proberen te duwen. Een geniale zet. 

Wie het verkeer wil beschermen tegen drugsgebruik doet er beter aan om meer agenten aan te nemen. Het is dan overigens wel zaak om die agenten zich te laten inzetten voor het daadwerkelijk veiliger maken van het verkeer door bijvoorbeeld alcohol- en drugscontroles te doen. Dat is zinvoller dan ze te laten dweilen terwijl Den Haag met allerlei verboden de kraan steeds verder open draait.