Seat Mii levert definitief drie cilinders in

Vanaf begin 2020 levert de Volkswagen-groep zijn kleinste drieling met elektrische aandrijving. Het was alleen nog de vraag wat er met de benzinevarianten van de Mii, Citigo en Up zou gebeuren. Seat geeft het verlossende antwoord.

Hola?

De A-segment-drieling van Volkswagen is sinds 2011-12 verkrijgbaar, en verkocht in Nederland uitstekend. Logisch ook, bij de introductie had je al voor €8.700 een splinternieuwe Seat Mii met 3 deuren. Da's geen geld, maar dan kreeg je ook een atmosferische 1.0-motor met 60 pk. Op zich prima, voor wie de stad niet verlaat.

Inmiddels is dat kleine prijsje bijna drie keer over de kop gegaan, want elektrisch. Het was alleen nog de vraag of de elektrische Mii (rijtest) naast de benzine-versie zou bestaan, maar Seat geeft vandaag een resoluut 'no, señor'. De benzine-Mii, sinds 2017 alleen nog als 5-deurs verkrijgbaar, gaat eruit. Als u dus nog een nieuw exemplaar wilt, moet u snel zijn. De tijden dat u een nieuw exemplaar voor minder dan 10 mille kon kopen liggen overigens ver achter ons. Voor de instapper moet u inmiddels €12.500 meenemen.