Elektrische Skoda Citigo en Seat Mii geprijsd. Welke is de goedkoopste?

Elektrische rijders met een kleine portemonnee krijgen er in 2020 een drietal relatief goedkope keuzes bij: de Volkswagen e-Up, en zijn zusjes van Skoda en Seat. De e-Up kreeg in september een prijs, nu volgen zijn Tsjechische en Spaanse kompanen.

Seat Mii Electric

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen, maar de Skoda Citigoe iV, zoals het ding officieel heet, en de Seat Mii electric ontlopen elkaar nauwelijks qua prijs. Beiden zweven rond de Volkswagen e-up, wat logisch is: het is eigenlijk drie keer dezelfde auto met een ander logootje, die uit dezelfde fabriek komt rollen. De prijzen:

Alle auto's komen met zes jaar onderhoud, vier jaar garantie, en APK. Private leasen kan vanaf €199 per maand. De elektromotor heeft een vermogen van 61 kW en een maximumkoppel van 210 Nm. Hij put zijn energie uit een 36,8 kWh sterke batterij en levert een maximale actieradius van 260 kilometer. Dit stadsauto's hebben een topsnelheid van 130 km/u en sprinten in 12,5 seconden van 0-100 km/u. De tussensprint van 60-100 km/u vergt 7,6 seconden.

Als gezegd: begin 2020 arriveren de eerste exemplaren in Nederland, in een frontale aanval op de stikstofcrisis. Dat zal hem leren. Het bijtellingspercentage voor zakelijke rijders ligt op 8%, en BPM of wegenbelasting wordt niet geheven. Wilt u weten hoe het rijdt, houd dan Autobahn in de gaten: volgende week rijden we met de Mii Electric.