Formule 1 jorist Vettel van afbeelding mobiele game

De rechtenhouders van de Formule 1 hebben Sebastian Vettel een kerstcadeautje gegeven: de Duitse Ferrari-coureur werd van de afbeelding van de officiële mobiele game ge-Trotsky't, en vervangen door Charles Leclerc. Maar het is vast niet persoonlijk.

Arrivederci

Vettel heeft een uitermate matig seizoen achter de rug, waarin zijn zwaktes nog eens extra werden blootgelegd door de komst van Charles Leclerc. De nieuwe golden boy van Ferrari maakte in zijn debuutseizoen voor de Scuderia meteen Hackfleisch van zijn teamgenoot, zoals we al voorspelden voordat het seizoen begon. De interne verhoudingen zijn gespannen niet gespannen.

Dat Ferrari met Leclerc verder wil was duidelijk, en dit kwam gisteren nog eens tot uiting met een giga-verlenging van het contract van de Monegask: Leclerc blijft tot eind 2024 in het rood rijden. Zonder ploffende motor, hopelijk.

Hoe de toekomst van Vettel eruit ziet is niet duidelijk, maar zijn 2019-seizoen was absoluut kampioen-onwaardig. Na 2020 loopt zijn contract af, en meer informatie dan dat hebben we niet. De FOM pakt echter meteen door, en bonjourt Vettel doodleuk van de header van de F1-game. De altijd wakkere Redditors kwamen hier achter. Vroeger was het Hamilton - Max - Vettel, nu opeens Hamilton - Max - Leclerc. Nou ja, het is hun goed recht. Wat Vettel hiervan vindt? Waarschijnlijk niets. De man doet niet aan sociale media, en hij heeft onlangs zijn derde kind gekregen. We gokken (en hopen) dat hij zich nu even met andere dingen bezig houdt.