Tesla Cybertruck maakt debuut in rapvideo Travis Scott

Rappers. Dol zijn ze op Escalades en Navigators met V8, en 2Pac's laatste auto was een BMW 750 Li, met V12. Maar tijden veranderen, en de laatste jaren zien we elektrisch rijden steeds salonfähiger worden op straat. Case in point: de Cybertruck.

Cybertruck

Elektrisch rijden was in zijn beginjaren vooral geliefd onder (tech-)nerds, maar lijkt zich de laatste tijd uit te breiden naar culturen die met wat meer machismo behept zijn. Rapvideo's waren jarenlang het domein van Benzen met joekels van velgen (al was het alleen maar uit praktische overwegingen, 'Benzo' rijmt met 'Lorenzo'. Jackpot.), maar nu doen ook de BMW's i8 en Tesla's hun intrede naast de blunts, forties, big screen tv's en bitches.

Tesla doet niet aan reclame, want de vraag beent het aanbod vooralsnog prima bij. Daarnaast: hun producten worden ook wel gepromoot zonder dat ze ervoor betalen. Deze week zagen we een mooi staaltje product placement in het nieuwe project van Travis Scott, die u wellicht kent van de banger 'ZeZe', die hij met Kodak Black* maakte. Kennelijk heeft Scott die hookup met Elon Musk, want in onderstaande videoclip zien we heel prominent de Cybertruck en de bijbehorende quad figureren. Best bijzonder, omdat het ding pas over twee jaar op de markt komt. Aan de andere kant: het is best een slimme manier om een nieuwe demografische doelgroep aan te boren.

Hoewel de Cybertruck de show steelt hebben de makers van de video ook een blik ricers opengetrokken, en zien we ook een E30 BMW met extra lampjes in de grille. Weet u - geen Godwin - wie ook een oude BMW 3 Serie had?!?! Juist...

*Black is overigens meer fan van de klassieke whips/donks.