Japanners willen nu ook vrouw Carlos Ghosn in gevangenis

Sinds Carlos Ghosn veranderde in Carlos Gone is er veel gebeurd. Er waren steeds meer details over de ontsnapping en de handlangers die de gevallen Renault-CEO inzette. Japan voegt nu een nieuwe naam aan de lijst met verdachten toe: ze willen Carole Ghosn, de vrouw van, ook gevangenzetten.

Carlos en Carole Ghosn

Het openbaar ministerie van Japan heeft op dinsdag een arrestatiebevel tegen Carole Ghosn uitgevaardigd.  Carole en Carlos worden ervan verdacht de rechtsgang in Japan te hebben gehinderd. Dat is natuurlijk geen rare gedachte, aangezien Carlos uit zijn huisarrest onder borgtocht ontsnapte. Daarbij maakte hij waarschijnlijk gebruik van een voormalig Special Forces-militair met banden met Libanon. Daardoor gaat de aandacht ook uit naar mevrouw Ghosn, aangezien zij eveneens Libanees is.

Het arrestatiebevel tegen Carole heeft echter een eerdere oorsprong. Het Japanse persbureau Kyodo noteert dat justitie het bevel heeft verkegen omdat Carole Ghosn in april 2018 een valse verklaring heeft afgelegd bij de rechter.