Een garage speciaal voor vrouwen, mag dat?

Asha ten Broeke en andere fopfeministen, kom onmiddellijk van jullie luie reet af! In Brabant is een garage speciaal voor vrouwen geopend en alles is roze. Dat is voor de hedendaagse feminist natuurlijk erger dan alles ooit.

'De dames van Hurkmans', zo heet de toko in Den Bosch. De eigenaressen hebben een garage geopend die is geïnspireerd op de schitterende clichékermis rond de vrouwelijke automobilist. Wij gaan echt geen slechte grappen maken over inparkeren en wat dies meer zij, want vrouwen doen het qua verkeersveiligheid gewoon beter dan mannen. Maar tering, truttig is het wel.

Over dat inparkeren: bij De Dames voor de deur zijn de parkeerplekken met roze verf gemarkeerd. Binnen ligt het vol met damesbladen zonder centerfolds maar mét masturbatietips, kunnen klanten hun nagels lakken en sieraden kopen terwijl ze eigenlijk voor een auto kwamen. Ja, nee, goed idee! Ofzo.

Maar goed, de Brabantse Vinexvrouw verlangt en eist dit soort garages kennelijk. De Dames hebben meerdere garages en vertellen hoe verschrikkelijk het voor vrouwen is om een auto te kopen. "Bij onze andere bedrijven horen we vaak van onze vrouwelijke klanten dat ze zich bij garages niet serieus genomen voelen en dat ze met veel technische informatie overspoeld worden. Het is een noodzakelijk kwaad. Ze vergelijken het zelfs met een bezoek aan de tandarts! Dat kan niet de bedoeling zijn."

Nee, het kan toch niet zo zijn dat je klanten informeert over de technische eigenschappen van de gewenste auto. Dit is godverdomme 1965 niet! Wat is er mis met ongezien een krabbel zetten, terwijl je met andere vrouwen rosé weghakt tijdens de koop? Nou dan! 

Dat is een beetje het probleem met vrouwen trouwens. Zodra ze iets speciaal voor hun seksegenoten oprichten, lijden ze instantaan aan een meisjes jongetjes -zijn-stom-boomhutmentaliteit die verder alleen bij kinderen van negen bekend is. Dan "mogen klanten best mannen zijn", volgt een lulverhaal over wat hun clubje zo bijzonder maakt ("empathie!") en horen we dat bij hen de mens het uitgangspunt is. Right.

Het is ons allemaal wat te hysterisch, maar wij zouden dan ook geen roze Mini kopen. Of empathie tonen en rosé drinken.