Komend weekend eindelijk weer racen in Formule-wagens

De winterstop in de Formule 1 duurt nog twee maanden, maar godzijdank wordt er dit weekend weer geracet met Formule-wagens. De Formule E rijdt komende zaterdag in Santiago de tweede ePrix van het seizoen. Met Robin Frijns en Nyck de Vries aan de start is het voor Nederlanders ook steeds leuker.

Nyck de Vries

Het is natuurlijk nog steeds geen Formule 1, maar met Porsche, Mercedes, BMW, Jaguar, Audi, DS, en Nissan aan de start is het wel een compleet veld. De 22 wagens van de Formule E zijn vanuit evil empire Saoedi Arabië overgebracht naar Zuid-Amerika. Hoewel er tussen de eerste race en de tweede een ruime maand zit, verwachten we niet dat de wagens op een zeilboot naar Chili zijn gezet. Het SJW-eco-racen is daarmee natuurlijk nog steeds niet echt schoon.

Die details daargelaten, het kan een mooie race worden. Het terrein waarop geracet wordt in Santiago was vorig jaar extreem stoffig, waardoor het enorm glad was op de baan. Inmiddels is het wat verbouwd en is er een nieuwe asfaltlaag gelegd. Er zitten nieuwe bochten in het parcours en dat moet ervoor zorgen dat het racen leuker wordt: en uiteraard ook leuker om naar te kijken.

Het eerste raceweekend van dit seizoen bracht niet heel veel spektakel, maar toch was het voor alle drie de Nederlandssprekende coureurs een prima weekend. Belg Stoffel Vandoorne staat tweede in het klassement. Robin Frijns bekleedt momenteel de achtste plaats en Nyck de Vries de negende. Regerend kampioen in de Formule 2 De Vries had in de tweede race in Riyadh te kampen met een hoop straffen, waardoor hij wat verder terugviel. Nyck rijdt echter in een Mercedes en hij moet dus goed kunnen presteren dit weekend.