Verrassing. Volkswagen Arteon Shooting Brake komt echt

De plannen waren er al een tijd, en ze zijn zelfs bevestigd door Volkswagen. Beeld van de VW Arteon Shooting Brake hadden we echter nog niet gezien. Tot nu. Via Frankrijk lekken de eerste beelden van de estate-versie van de mooiste Volkswagen het internet op.

VW Arteon Shooting Brake

Vorige week had Volkswagen nog Arteon-nieuws met de R-Line Edition. Een gelimiteerde oplage van 250 stuks met een speciale grijze laklaag en een zwart dak. Het nieuws van vandaag lijkt echter niet door de communicatie- en marketingafdeling te zijn verzonnen. Het is immers leknieuws en dat doet VW altijd het liefst met schetsen (dat elektrische model lijkt overigens verdacht veel op deze Arteon).

Op de twee foto's, die ogenschijnlijk stiekem zijn genomen in een ontwikkelingsfabriek in Duitsland, is een stationwagenvariant van de Volkswagen Arteon (rijtest) te ontwaren. De wagen heeft extradikke heupen en een sportief gelijnde achterbak. Verder lijkt de achterkant niet heel veel veranderd ten opzichte van de normale "coupé-sedan".

Officieel is de Arteon Shooting Brake nog niet aangekondigd, maar VW heeft het model wel al eens benoemd in een persbericht. Met de shooting brake neemt Volkswagen in ieder geval een voorschot op het einde van de SUV-hype. Mooi, want die hondenhokken mogen wat ons betreft vandaag nog verdwijnen.