Als de Formule 1 een Grand Prix in Zandvoort tussen de natuurgebieden wil houden, krijgen de organisatoren te maken met milieuactivisten. Niet heel gek, want wie kapitalisten hun gang laat gaan, verliest hapje voor hapje alle natuur. Winst gaat voor. Zelfs bij 'schone' autofabrikant Tesla.
Het Amerikaanse bedrijf heeft een Oost-Duits woud aangekocht om exact daar een fabriek te bouwen. Ironisch uiteraard, om een een bos om te hakken om er vervolgens CO2-uitstootloze auto's te bouwen. Het omhakken van bomen laat immers tonnen CO2 vrijkomen. En de bomen slaan het ook niet meer op. Reden voor Elon Musk om daarom drie keer zoveel bomen terug te planten als hij omhakte.
Probleem opgelost toch? Nein! Want waar plant Tesla die bomen dan? En waarom kan de fabriek niet gebouwd worden op die boomloze locatie? Een nieuw aangeplant bos doet er volgens activisten tientallen jaren over om de natuurlijke diversiteit weer terug te krijgen van het bos dat is omgehakt.
Afgelopen zondag stonden dus enkele tientallen Duitsers bij het bos in Grünheide om te protesteren tegen het rooien van de bomen. Daarnaast werd er ook geprotesteerd tegen de te verwachten uitstoot van allerlei viezigheid door de fabriek en vrezen sommige buurtbewoners dat de drinkwatervoorziening wel eens in de problemen kan raken door de fabriek.
Komende zaterdag staan de activisten weer klaar om het omhakken van de bomen te verhinderen. En dat lijkt wat tegenstrijdig, want uiteindelijk is Tesla er toch voor de vooruitgang en de overstap naar vernieuwbare energiebronnen.