Belg maakt proefrit in Nederlandse Aston Martin, rijdt naar Spanje

De Spaanse politie heeft zondag een Belg aangehouden die in een Aston Martin rondreed. Die was namelijk niet van hem, maar van iemand die hem wilde verkopen. De Belg deed zich voor als geïnteresseerde, maakte een proefrit en reed doodleuk naar Spanje. En dit was niet de eerste keer.

DB9

Dit verhaal gaat over een ongelooflijke freeloader die graag op kosten van andere leeft. De hoofdrolspeler is een Belg die ook de Spaanse nationaliteit heeft en in het Noord-Westen van Spanje woont, in het plaatsje Pontevedra. Daar wilde de politie hem afgelopen zondag aanhouden, maar op het moment dat ze bij hem aan de deur kwamen ging hij er snel vandoor in een Aston Martin.

De politie kende de man van 34 al, want hij loopt regelmatig zonder te betalen weg uit restaurants en hotels. De afgelopen zomer werd hij ook betrapt toen hij een Mercedes bij een Nederlandse dealer wist af te troggelen, om daar vervolgens mee naar Spanje te rijden. Daar aangekomen schroefde hij de kentekenplaten van zijn buurman op de auto, die reed immers ook Mercedes. Hij werd gesnapt toen bij een routinecontrole bleek dat dat alleen een ander type Mercedes was. Nu was hij er vandoor in een Aston Martin DB9 van dealer Classic Park uit Boxtel.

Zondag kwam de politie weer bij hem aan de deur in verband met een andere zaak. Met de Aston Martin was hij rap weg, maar hij botste na een wilde achtervolging door de omgeving uiteindelijk op een politiewagen en kon worden ingerekend. Nu heeft de politie de aanklacht tegen hem (fraude en diefstal) verzwaard met het belagen van politieagenten en het in gevaar brengen van andere weggebruikers.

Classic Park reageert bij Omroep Brabant dat de man een BMW met Spaans kenteken als onderpand achterliet bij het bedrijf. Die auto bleek echter ook gestolen te zijn. Ze balen er uiteraard flink van dat de auto nu beschadigd is geraakt.

De DB9 in gelukkiger tijden
Nieuws
  • Guardia Civil & Classic Park