Max Verstappen mag op 12 februari weer rijden

Red Bull Racing onthult jaarlijks net voor de officiële presentatie een gecamoufleerde wagen. Met die wagen rijdt het team een filmdag op het circuit van Silverstone. Het is de eerste shakedown voor de pre-season tests in Barcelona beginnen.

Red Bull RB15

Max Verstappen en Alex Albon reden deze week in Zandvoort met oude wagens van Red Bull Racing. Pas op 12 februari begint het echte werk weer. Op die dag rijdt Red Bull Racing zijn RB16 naar buiten op Silverstone.

Helmut Marko maakte de datum bekend in een interview met het Duitse Motorsport Magazin. De Oostenrijker is nog steeds positief en geeft aan dat het project nog steeds op het schema vooruit loopt. De motor heeft uiteraard al gedraaid op de testbank en zal dan voor het eerst in de auto rijden te zien zijn. Moet u wel even door de camouflage heen kunnen kijken.

Volgens Marko is het fijn dat het team voorloopt op het schema. De afgelopen jaren was de seizoensstart altijd lastig, en morste Red Bull veel punten. Hij hoopt dat de seizoensstart dit jaar beter verloopt. Dat is dan ook essentieel in het verlangen om Max Verstappen wereldkampioen te maken.