Michael van Gerwen rijdt nu Rolls-Royce Ghost

Darter Michael van Gerwen heeft een nieuwe whip gekocht. De steengoede pijltjesgooier rijdt vanaf nu een Rolls-Royce Ghost.
Michael van Gerwen

Hoewel het op het podium voor het dartbord misschien met ups en downs gaat, heeft Michael van Gerwen daar op de weg geen last meer van. Vanaf nu rijdt MVG180 Rolls-Royce Ghost. De kleine grote Brit is (uiteraard) niet nieuw. Alleen gekken kopen een nieuwe auto, en een Rolls uit 2010 is nog steeds prima als daily driver.

Met zijn 6,6 liter V12 zoemt de Ghost over de weg. Ooit kostte de wagen €337.617 maar we zijn inmiddels alweer tien jaar verder, dus zal hij voor wat minder van de hand zijn gegaan. De tweedehandsautospecialisten van Quote schatten de prijs die Van Gerwen betaalde op ongeveer een ton.

De vorige auto die Van Gerwen bij dezelfde verkoper kocht heeft nogal veel weg van zijn nieuwe speeltje. In juli 2019 haalde hij een BMW 750Li op, in de basis goeddeels overeenkomstig met de Ghost. Al heeft de BMW pas in de 760-versie een V12 in het vooronder.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b9bb875b7a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });