Gekkie lepelt M4-blok in BMW M2

Belangrijk nieuws voor iedereen die een M2 met M4-power wenst. Dähler Design & Technik heeft de motor van de M4 in de M2 Coupé gelepeld. Geen schokkend grote uitdaging, want de twee 3.0 liter turbocharged zescilinders zijn nauw aan elkaar verwant. Gelukkig was de Zwitserse tuner niet zo snel tevreden, want daarna werd het 431 pk sterke blok verder gekieteld tot 540 pk. Het maximumkoppel komt uit op een Alpenverplaatsende 730 Nm.

Je snapt dat dit indrukwekkende prestaties oplevert. De sprint vanuit stilstand naar twee maal de maximum snelheid binnen de bebouwde kom is in minder dan vier seconden voorbij. De topsnelheid kom je pas in de buurt van de 320 km/u tegen, een getal dat in de Zwitserse tuningwereld ook wel bekend staat als verdammt schnell.

Naast de motorwissel monteert Dähler een nieuw setje verstelbare coilovers, nieuwe remmen en een roestvrijstalen uitlaat. Toch vermoeden we dat de tsunami aan paardenkrachten die de nieuwe motor levert het snaarstrakke bochtenwerk van de bimmer enigszins zal belemmeren. Iets dat je over moet hebben voor de sterkste M2 op de planeet.