Red Bull: Geen idee waarom Verstappen hard door zijn rubber ging

Het grote team van Red Bull Racing met al die knappe koppen in dienst heeft geen idee waarom de zachte banden het zo belabberd deden dit weekend.

Zowel Max Verstappen als teamgenoot Daniel Ricciardo ondervonden problemen met de zachte rubbers in Azerbeidzjan. Ze verloren te veel tijd op de zachte compound en moesten allebei vroeg binnenkomen. Red Bull besloot het duo na twee stops op de hardste band de race uit te laten rijden.

Dikke pech voor Ricciardo die hoopte vanaf zijn tweede startplek te kunnen strijden om de overwinning. Hij viel in het begin van de race ver terug en eindigde uiteindelijk op een zevende plek. Ook Max donderde ver naar achteren in het veld en reed op een gegeven moment zelfs achttiende. Uiteindelijk finishte hij op een matige achtste plaats.

Teambaas Christian Horner snapt er geen zak van. "Het is moeilijk te begrijpen. Op de supersofts en softs hadden we veel last van slijtage en reden we geen goede rondetijden", zo vertelt de Spice Girl-fetisjist. "Op de harde band kwam de auto tot leven. Max heeft zelfs de op twee-na-snelste ronde neergezet. We moeten dus hard aan het werk om te ontdekken wat er aan de hand is."

Horner geeft toe dat het probleem ook al speelde tijdens de voorgaande race in Canada. "Vorige week was het te koud, nu te warm." Over twee weken strikt het F1-circus neer in Oostenrijk en ook daar kan de Nederlandse player het wel eens zwaar gaan krijgen. De Red Bull moet qua vermogen zijn meerdere erkennen in de Mercedes en de Ferrari en dat is lastig in de Alpen. "Ik denk dat Oostenrijk in de top drie staat van circuits waar het vermogen een belangrijke rol speelt. Daarna hebben we weer circuits die ons beter liggen. We moeten in Oostenrijk de schade beperken voordat we naar Hongarije, Silverstone en Hockenheim gaan."

Verstappen was ondanks het slechte begin wel tevreden over zijn prestaties in de saaiste race van het seizoen. "Ik had niet verwacht dat ik nog achtste zou worden, dus dat stemt me tevreden. Op het einde liep ik ook nog enorm in op Ricciardo. Qua snelheid moet je jezelf toch vergelijken met je teamgenoot en dat zat vandaag wel goed", zo analyseert de beste Nederlandse coureur sinds... de beste Nederlandse coureur ooit. "We hebben er het maximale uitgehaald.”