James May: maximaal 5 jaar TGT, dan is het klaar

Na pas 3 afleveringen mogen we wel stellen dat The Grand Tour een kijkcijferhit is, en er zit met nog 33 afleveringen genoeg in de pijplijn. In een recent interview zet James May alvast de deur open voor twee extra seizoenen, maar niet meer dan dat.

Uiteindelijk heeft alles een houdbaarheidsdatum, zeker als je hebt over mensen met een actief beroep zoals Clarkson, May en Hammond. Tuurlijk, de Rolling Stones zijn er met 50+ jaar toeren het levende bewijs van dat je de zaken aardig kunt rekken, maar het is de vraag hoeveel beter je performance wordt. Het TGT-presenteertrio is al lang samen maar gaat niet door tot het punt dat ze zich buiten de auto met een looprek moeten voortbewegen. In een interview met de Radio Times laat James May weten dat wat hem betreft maximaal vijf seizoenen The Grand Tour worden gedaan en dan is hij, om Murtaugh te citeren, too old for this shit.

En daar zit wat in: Clarkson (56) en May (53) lopen over vijf jaar tegen en over de zestig, Hammond wordt later deze maand 47 en is daarmee de Benjamin van het trio. Maar Hammond werkt alleen in combinatie met de andere twee oude mannen. Bovendien hebben zowel Clarkson als May nog andere interesses dan auto's en hebben ze beiden in het verleden veel tv-werk naast hun autoshows gedaan. 

Wij kunnen ons hier wel in vinden: in 3 tot 5 seizoenen voor Amazon kan je ontzettend veel fijne bangers proppen, maar op een gegeven moment moet het ook klaar zijn. Laten we niet vergeten dat Clarkson al meer dan 25 jaar auto's reviewt op TV.  Als bewijs onderstaande video, waarin we een 31-jarige Jeremy Clarkson met zijn afro de daklijn van een Ferrari 348 zien aantikken:

Overigens: vannacht komt aflevering 4 (Enviro-mental) van The Grand Tour online. De tent staat dit keer net als vorige week. in de Heimat van de heren (in Whitby, North-Yorkshire). Na vorige week getrakteerd te zijn op een triotest annex road trip door Italië met de Aston Martin DB11, Rolls-Royce Dawn en Dodge Challenger Hellcat, inclusief race op Mugello en een bezoek aan het Lamborghinimuseum en als klap op de vuurpijl het opblazen van Jezza's huis gaan de heren deze week op de muesli-toer door een auto te maken die geheel uit hernieuwbare onderdelen is opgetrokken, en er een 'groene' race mee te doen. Voor de nodige petrobalans wordt er ook met de BMW M4 GTS en de Porsche 911 GT3 RS gereden.