Alle vijf goud: de ideale auto's voor Donald Trump

In de vierjaarlijkse verkiezingsstrijd tussen de giant douche en de turd sandwich trok de douche aan het langste eind, en dus verwelkomt de VS op 20 januari Donald Trump in het Witte Huis. Zijn zege kreeg een..eh..gouden randje bovendien.

Miljardair Trump heeft genoeg vrij besteedbaar budget weg te pissen en we kunnen ons voorstellen dat hij ook eens wat anders wil dan zo'n zware logge Beast. In het licht van de recente waterval aan nieuws over wat er al dan niet tussen Trump en enkele dames van lichte zeden op een Russische hotelkamer is gebeurd a.k.a. Golden Showergate hebben wij enkele suggesties voor bijzondere wielen, mocht de voorkeur voor goud(en lekkage) inderdaad sterk zijn. Iets dat Trump met klem -en met behulp van een Godwin- ontkent.

Een beetje zakenman heeft een veelvoud aan wielen voor elke gelegenheid. Zoals de Saudische rijkaard die nooit op stap gaat zonder zijn Porsche 918, Mercedes G63 AMG 6x6, Lamborghini Aventador SV en een Range Rover, allemaal in glimmend goud natuurlijk. . 

Overigens werd de Saudi in Londen genadeloos getrold door een -pun intended- grapjurk in een budgetgoud gewrapte Ford Ka, dat is wel iets dat je in acht moet nemen met een gouden karavaan.

Aan een stukje opulentie uit de voormalige USSR valt niet te ontkomen. Eigenlijk is Dartz vriend van Rusland Trump op het lijf gezeken geschreven.*

*Hoeren niet inbegrepen

We blijven even in voormalig oostbloksferen, want dat schijnt voor de president-elect als een warme douche aan te voelen. Een Trabant is camp, en deze Trabbi heeft die extra presidentiële swagger met een set verse velgen en een gouden paintjob. Lenin draait zich in zijn graf omdraaien, maar daar merk je boven de grond niets van.

Afrikaanse leiders houden doorgaans van alles wat glimt en de Keniaanse senator Mike Sonko is hier geen uitzondering op. Naast een goudgewrapte Toyota Land Cruiser heeft de senator nog een tweetal gouden S-Klasses in zijn vloot, die liefkozend het Sonko Rescue Team wordt genoemd. Misschien komen ze je redden als je in een winkelcentrum in Nairobi onder vuur genomen wordt, maar we gokken niet dat de term 'rescue team' daar precies op slaat.

Eigenlijk een logische keuze: de volgende president van de VS heeft een Lambo, Trump bezat ooit al een Lamborghini (Diablo), maar een LM002 (koopgids!) past beter bij hem qua nietsontziendheid. Bovendien komen de president-elect en Lamborghini vaker met elkaar in aanraking. Misschien kan hij zijn LM002 dan wel hernoemen naar LM001, anders wordt het ook wat scatty.