Tesla-klant ontvangt zijn nieuwe Model S met megascheur

De blijdschap van een Canadees na levering van zijn Model S P90D was van korte duur. De man ontdekte een flinke scheur in de A-stijl van zijn Tesla van een ton. Heeft iemand in Fremont zitten snurken tijdens de kwaliteitscontrole?

Tesla heeft de laatste maanden de wind flink mee. Vorige week nog haalde Elon Musks automaker qua beurswaarde het vele malen grotere Ford in, nadat het een recordaantal van 25.000 auto's had afgeleverd in het eerste kwartaal van 2017. De vraag of dit misschien een beetje een rush job was dient zich aan na deze post van een klant op het Tesla Motors Forum. We zien een A-stijl met een enorme scheur erin die in kapotte staat door de lakstraat gegaan lijkt te zijn en vervolgens doodleuk is uitgeleverd aan een klant. 

Gelukkig voor Tesla is de klant een Canadees, en dus notoir beleefd en beheerst, wat het sfeertje in de post ten goede komt. Slechts 3 dagen na aflevering van de auto waar hij waarschijnlijk enorm naar uitgekeken heeft, zit de man met een nieuwe auto die een flink defect heeft op een structureel essentiële plek. Als dit daadwerkelijk zo uit de fabriek is gekomen en de laatste inspectie heeft overleefd dan gaat er iemand bij Tesla ontslagen worden. Of de forumposter is een liegebeest die in opdracht van de concurrentie Tesla probeert zwart te maken, dat kan ook. Maar ze hebben de schijn vooralsnog tegen.

We hopen dat de eerste 400.000 klanten van de Model 3 niet tegen soortgelijke dingen aanlopen met hun nieuwe auto...Time pressure's a bitch. Dus Elon: leg die crackpijp neer en ga even langs bij je eigen afdeling kwaliteitscontrole. Chop chop.