Vonkvideo. McLaren P1 GTR vol gas over Nurburgring

Het is altijd fijn om een circuitmonster in zijn natuurlijke habitat te zien. De McLaren P1 GTR oogt stoer op autoshows en in klinische garages, maar op de baan is dit beest echt thuis. Zeker als je zo hard gaat dat de vonken er vanaf vliegen. 

McLaren P1 GT

De kans dat je dit ongetemde beest in het wild tegenkomt is bijzonder klein. McLaren bouwde slechts 58 P1 GTR's en daarvan zijn er 27 omgebouwd naar straatlegale versies zoals dit exemplaar. De eigenaar van deze circuitverwoester gaat er in ieder geval goed mee om, want het gas wordt vol ingedrukt. 

Dankzij de andere auto's op de baan is goed te zien hoeveel sneller de McLaren door de bochten knalt. De grip van de GTR is onvoorstelbaar en hij raast voorbij aan andere circuitgebruikers alsof ze stilstaan. Het valt ook meteen op hoe laag de racer bij het asfalt ligt, want bij extreme hobbels toucheert de bodem de grond en laat de P1 een wolk vonken achter. 

Mocht je dit nu ook willen en heb je nog een klein vermogen in een oude sok zitten, dan verwijzen we je graag even door naar de komende veiling van RM Sotheby's. Daar wordt namelijk één van de straatlegale P1 GTR's aangeboden. Sinds de racer de fabriek heeft verlaten heeft hij aan slechts één circuitdag meegedaan, waardoor er slechts 360 kilometers op de teller staan. Zo goed als nieuw dus. Verwachte opbrengst? Tussen de 3,2 en 3,6 miljoen euro. Dat is een hele dure manier om vonken te maken.