McLaren voorziet F1-eigenaren van leenmotor

Best vervelend als je auto langere tijd bij de garage staat en je jezelf moet verplaatsen in zo'n muffe en trage leenauto. McLaren heeft daar iets op gevonden voor de eigenaren van de legendarische F1: de leenmotor.

Mocht je een bijzonder kostbare F1 in bezit hebben, dan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Helaas komt het wel eens voor dat de BMW-motor achterin groot onderhoud nodig heeft, of erger, gereviseerd moet worden. In dat geval stuurt McLaren je niet met een afgetrapte Aygo naar huis, maar met een reserve V12.

McLaren heeft daadwerkelijk een V12 liggen die ze in je F1 leggen op het moment dat er langdurig aan jouw motor wordt gesleuteld. Zo kan je de iconische supercar blijven gebruiken net zo lang tot je eigen krachtbron weer de oude is en er weer een motorwissel plaatsvindt.

Het is een uitstekend stukje service naar de eigenaren van het model dat dit jaar zijn 25-jarige bestaan viert. Dat zal ongetwijfeld ermee te maken hebben dat de meeste gefortuneerde F1-rijders vaak ook één of meer moderne McLarens in de garage hebben staan. 

Die 25-jarige verjaardag van de F1 wordt overigens momenteel gevierd in Frankrijk. De McLaren F1 Owners Club, toegangskaartje is 1 F1 van ongeveer 10 miljoen euro, houdt daar een rondrit voor de leden en dat levert spectaculaire plaatjes op. Het gebeurt tenslotte niet vaak dat je zoveel van deze zeldzame modellen bij elkaar ziet. Het is mogelijk één van de duurste colonnes ooit, maar het is goed om te zien dat de auto's nog steeds gebruikt worden.