Meer focus bij ontwikkeling auto Verstappen

Red Bull Racing is sinds de Grand Prix van Spanje veel gerichter bezig bij de ontwikkeling van de RB13. Het team weet nu veel beter waar de zwakke punten van de auto zitten en kan de beschikbare mankracht meer focussen.

Volgens Daniel Ricciardo heeft vooral de update in Spanje een groot verschil gemaakt. Niet alleen is het gat met de top sindsdien een stuk kleiner, maar ook zijn de overgebleven zwakke punten beter te identificeren en dat komt ook terug in de feedback van de coureurs. "We've had a bit more consistency with feedback from myself and Max in the last few races, and more of what we're saying is now visible also on data, where early in the year maybe we'd say one thing but it wouldn't always show."

Dat zorgt niet alleen voor meer vertrouwen binnen het team en een betere communicatie tussen de coureurs en de monteurs, maar ook voor meer focus bij het verbeteren van de auto. "I think we've got a proper direction now, as opposed to still trying to find a bit in the front and a bit in the rear."

Ricciardo verklapt ook nog even dat we T-wing vaker gaan zien op de Red Bull. Na de toevoeging in Monaco gaat het team de extra vleugel ook weer in Canada testen. Hij is ook niet bang dat Red Bull Racing heel ver achter komt te liggen op de komende circuits waar vermogen belangrijk is. "I think our development will match the tracks, so I don't think we'll fall behind too much actually. I think we'll stay in there."

Ook Max Verstappen is erg te spreken op de verbeteringen sinds de race in Barcelona. "The new parts stabilised everything a bit more. Maybe there were some miscalculations and now with the new parts everything is in a better balance. And everything we change actually works again, like it should do."