Amazon naar Nederland is ook goed nieuws voor autoliefhebbers

Sinds vandaag heeft de Amerikaanse onlinereus Amazon ook een afdeling in Nederland. Dat is ook leuk voor u als autoliefhebber. Nu heeft het ineens zin om Amazon Prime aan te schaffen: Niet alleen voor The Grand Tour, maar ook voor gratis verzending.

Amazon

Midden in de coronacrisis opent Jeff Bezos, de rijkste man op aarde, zijn Nederlandse afdeling van Amazon. Net als heel Brabant opgehokt zit en u geen handen mag schudden, WC-papier overal op is en u bent aangewezen op online winkelen. Dat kan geen toeval zijn.

We zetten even voor u op een rijtje waarom de komst van Amazon ook autonieuws is. Daarbij beginnen we natuurlijk bij The Grand Tour. De fantastische (en dure) serie die Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond maakten staat achter de decoder van Amazon Prime Video (seizoen vier heeft overigens vertraging als gevolg van de Covid-19-toestanden). Daar kon je in Nederland al een abonnement op nemen, maar eigenlijk had je er niet zo veel aan. Je kon dan videootjes kijken. Vanaf nu zitten er een hoop extra's bij. Zo hebben de abonnees van Prime ook altijd gratis verzending, toegang tot Twitch Prime en mag je je foto's bij Amazon in de cloud opslaan. Kost maar €2,99 in de maand, dus dat is geinig (en een stuk goedkoper dan Netflix).

Autospulletjes

Amazon begint zijn verovering van Nederland natuurlijk met een heleboel aanbiedingen. Sommige daarvan zijn op auto's gericht, of kunnen u best wel helpen in uw auto. Wat te denken van een SD-geheugenchip voor in uw dashcam. Kost normaal duur, maar nu valt dat reuze mee, en u kunt 200 GB aan wegmisbruikers filmen.

Misschien heeft u nog geen navigatie in uw auto en is de batterij van uw telefoon steeds leeg. Daar heeft Amazon ook gewoon oplossingen voor. Een Tomtom voor nog geen €65 bijvoorbeeld of een iPhone-oplaadsnoer. In geval van een ongeluk is een lifehammer ook best handig, en voor €6 kunt u beter niet zonder op reis gaan.

Als u niet op zoek bent naar autospullen kunt u vast ook wat vinden, maar daarbij hoeven we u vast niet te helpen. Tot zo ver deze aflevering van Autobahn Consumentennieuws.