Dashcam-stel gearresteerd voor opzettelijke crashes en verzekeringsfraude

Een stel uit Los Angeles dacht een lucratieve business gevonden te hebben in de dashcamwereld. Door opzettelijk ongelukken te veroorzaken troggelde het duo verzekeringsgeld af van onschuldige bestuurders. Als klap op de vuurpijl werd alles gedeeld op het YouTube-kanaal

Dashcam-stel gearresteerd voor opzettelijk veroorzaken crashes en verzekeringsfraude

Het is inmiddels bijna een industrie op zich: dashcamvideo's. Of ze nu uit Rusland of Amerika komen, de compilaties van vreemde momenten, ongelukken en vechtpartijen tussen woedende bestuurders zijn mateloos populair.

Die populariteit heeft echter zijn keerzijde. Het is immers vrij eenvoudig om een dashcam aan te schaffen en zelf content te produceren. Gebeurt er niet genoeg? Dan zorg je zelf even voor een paar incidenten.

Dashcam scam

Althans, dat was de gedachtengang van een stel uit Los Angeles. De budgetversie van Bonnie & Clyde reed dagelijks rondjes met een dashcam en lokte daarbij opzettelijk gevaarlijke situaties uit en zelfs crashes uit.

Vervolgens probeerden ze de slachtoffers de schuld in de schoenen te schuiven en verzekeringsgeld te incasseren. Daarnaast daagden ze de getroffen bestuurders uit in de hoop een knallende ruzie te ontlokken.

De complete scam werd vervolgens gedeeld op het YouTube-kanaal van het duo, waar ze nog eens wat geld verdienden aan de views. Het kanaal is inmiddels verwijderd, maar lokale zender FOX 11 wist alsnog een compilatie samen te stellen.

Lang brommen

Het YouTube-kanaal maakte het voor de Californische politie bijzonder makkelijk om bewijsmateriaal te verzamelen tegen de oplichters. Uiteindelijk werd het stel gearresteerd op verdenking van 17 gevallen van verzekeringsfraude, gelinkt aan 23 opzettelijke crashes.

De mogelijke straffen voor verzekeringsfraude liegen er niet om in Californië. Voor elk geval van verzekeringsfraude kan het stel twee tot vijf jaar gevangenisstraf, een boete van 50.000 dollar of het dubbel bedrag dat buitgemaakt is bij de frauduleuze claim. Aangezien het om zeventien gevallen gaat en de Amerikanen straffen voor meerdere gevallen bij elkaar optellen kunnen de dashcammerts bijzonder lang achter de tralies verdwijnen.

Nieuws
  • NL Beeld / BrunoPress