Driejarige influencer rijdt Ferrari SF90 Stradale 

Een Turkse peuter rijdt nu al in een dikkere bak dan jij. Aangemoedigd door papa Kenan kruipt de driejarige Zayn overal achter het stuur.

Driejarige influencer rijdt Ferrari SF90 Stradale 

Na de opmars van jong supertalent Max Verstappen is er een complete generatie racevaders opgestaan die steeds eerder met de carrière van zoonlief aan de slag gaan. Vaak krijgt het kereltje de taak om de familie naar eeuwige roem en rijkdom te helpen met zijn al dan niet bestaande stuurkunsten. Voor sommige koters zijn die twee zaken echter al geregeld, zoals bijvoorbeeld voor de driejarige Zayn Sofuoğlu.

Driejarige influencer

Het mini-mannetje is het zoontje van meervoudig Supersport-kampioen Kenan Sofuoğlu. De 38-jarige pensionado zette Zayn al in een kart toen hij 1,5 jaar oud was. Nog eens anderhalf jaar later krijgt het mannetje zoveel mogelijk verschillende voertuigen mee.

Van karts, quads en crossmotoren naar een enorme Honda Goldwing, Mercedes EQS en een Ferrari SF90 Stradale. Een video waarin Zayn met de Fezza over een kartbaan knalt bracht het ventje onder de aandacht. Als echte Instagram-influencer heeft Zayn uiteraard als doel om viraal te gaan.

Van papa mag alles

Kenan en Zayn hebben een compleet nieuwe invulling gegeven van de spreuk 'van papa mag alles'. Echt verantwoord kunnen we de acties niet echt noemen, maar de turbopeuter haalt zijn trucjes tenminste niet uit op de openbare weg.

Over het neerzetten van een driejarige als social media influencer valt meer te twisten. De tijd zal het leren of Kenan's inzet een lucratieve en succesvolle carrière voor zijn zoontje op zal leveren. Dat Zayn op zal groeien tot een verwaand nest is inmiddels onvermijdelijk.

Achtergrond
  • Zayn Sofuoglu