Vier jaar oude joyrider gepakt in Utrecht

Jong geleerd is...jong gedaan. In de Utrechtse wijk Overvecht werd een kleuter ingerekend die er even met mama's auto vandoor was gegaan. In plaats van een boete kwam het kereltje met een grote knuffelbeer thuis.

Vier jaar oude joyrider gepakt in Utrecht

Het traditionele rondje over de parkeerplaats met je kroost op schoot is een leuke bezigheid, maar het kan een keerzijde hebben. Jonge kinderen pikken nou eenmaal snel dingen op. Een vierjarig mannetje uit het Utrechtse Overvecht onderstreepte dat feit nog maar eens, nadat hij gisterochtend op eigen gelegenheid de auto van mama even meenam voor een blokje om.

Meterslange joyride

De lokale politie trof na een melding het kereltje in zijn pyjama en op blote voeten aan, midden op straat. Pas toen een tweede melding van een eenzijdig ongeval en het verlaten van het plaats van het ongeval doorkwam werd het verhaal duidelijk.

De gecrashte auto stond namelijk op de naam van de moeder van het ventje. Na een kort gesprekje gaf de knul aan dat hij de wagen tegen twee geparkeerde auto's aan gezet had. De auto was gelukkig niet verder gekomen dan enkele meters.

De nieuwe Max

Nu horen we wel vaker verhalen over een jong kind dat de pickup van papa meeneemt. Dat is echter vrijwel altijd in Amerika, waar het overgrote merendeel van de auto's uitgerust is met een simpel te bedienen automaat. Het Utrechtse knaapje deed zijn stunt echter met een handgeschakelde wagen. Voor het oog van de politie liet hij zijn hoe de auto van het slot moest, stopte hij de sleutel in het contact, startte hij de motor, trapte hij de koppeling in en ging hij op het gas:

"Bij de auto vroegen we of het kind kon laten zien hoe de auto werkte. Het kind maakte met de sleutel de auto open en stopte de sleutel in het contact. Hij startte de auto, ging met zijn linker voet naar de koppeling en trapte het gas in."

De verbouwereerde agenten doopten de jonge petrolhead meteen maar om tot 'De Nieuwe Max Verstappen'. Helaas kan het mannetje door de 'Verstappen-regel' nooit het record breken voor jongste F1-coureur ooit, maar het talent lijkt er zeker wel te zijn.

Achtergrond
  • iStock, Toyota