Lekkerste Lamborghini Miura ter wereld is te koop

Nope, het gaat niet om de vriendin van Afrojack, zij heet Elettra Miura Lamborghini, maar om een auto. Het betreft een bijzonder exemplaar dat in 1972 in Saoedi Arabië bij het koningshuis werd geleverd en sindsdien 5.759 km heeft gereden.

Lamborghini Miura

Met zijn 5.759 km op de klok is dit waarschijnlijk de 'nieuwste' Lamborghini Miura SV ter wereld. Kennelijk vergaten de Saoedische royals dat ze de auto ooit kochten, want hij werd ergens begin deze eeuw teruggevonden onder een stapel dozen in een magazijn van de koninklijke familie. De decennia ervoor was de auto geen meter gereden. In 2005 kocht een Amerikaan de wagen om hem vervolgens volledig te restaureren. Daarbij ging de originele verf (ongetwijfeld wit) verloren en de laklaag werd vervangen door een schitterende kleur grijs. Juryleden van een autoconcours noemde de kleur "Grigio Fantastico Metallizzato". Enkele jaren later kwam de Miura SV in Europese handen en die willen er kennelijk nu ook weer van af.

De Lamborghini Miura SV staat te koop in Londen en is duur. DUUR. Voor £2.594.950 (€2.944.996) mag u hem meenemen. Daarvoor krijgt u niet alleen de auto met de minste kilometers op de klok. Het is ook een van de slechts 96 Miura's met een apart smeersysteem voor de motor en de versnellingsbak (split-sump). Ook uiterlijk heeft deze Miura een foefje dat maar één andere Miura af fabriek meekreeg: "canard wings" op de neus, een soort extra grote gurney flaps. En vergeet ook het Hermès-kleurige leer in het interieur niet, dat kleed schitterend met het fantastico grijs van het exterieur.

Hier trouwens meer over Elettra Lamborghini.