Ophef! Schrijver Herman Brusselmans zeikt Max Verstappen af

In Nieuwe Revu staat wekelijks de column van Herman Brusselmans. De Vlaamse schrijver wordt daarin als volgt aangekondigd: 'De onderschatte Vlaamse schrijver Herman Brusselmans beledigt overschatte personen uit de wereldgeschiedenis.' Deze week heet zijn slachtoffer Max Verstappen.

Max Verstappen

Laten we met de deur in huis vallen en de angel vast uit het verhaal trekken: Herman Brusselmans schrijft satirische columns, dus komt u vooral niet met stokken en fakkels naar de redactie van Nieuws Revu (want daar zit Autobahn ook).

"Verstappen kon op z’n tweede al fietsen, maar hij reed niet graag met de fiets. Op z’n derde kreeg hij een brommer, maar hij reed niet graag met een brommer. Ze hadden hem dan maar op z’n vierde met paard en kar moeten laten rijden, maar nee hoor, de ouwe Verstappen dacht: als Max niet graag met de fiets en de brommer rijdt, rijdt hij misschien graag met een auto. Op z’n vijfde kreeg Max Verstappen dan ook een Ford Escort."

Brusselmans beledigt nog wat door en komt uiteindelijk in de Formule 1 terecht: "[...] die ongelooflijk oninteressante Formule 1. Die bestaat uit een verzameling vehikels die niet eens op auto’s lijken, en met z’n allen zijn ze er trots op dat ze snelheden van 350 kilometer per uur halen, terwijl m’n buurman op z’n Ducati Panigale V4-motorfiets ver boven de 400 kilometer per uur uitkomt. Dus niet te veel praatjes hebben, Formule 1-klojo’s!"

Kennelijk schreef de Belg zijn column al voordat het hele coronacircus losbrak, want hij heeft het nog over de komst van de Formule 1 naar Zandvoort en een ecologische ramp die daarbij gaat afspelen "Dankzij Verstappen wordt in Nederland weer het circuit van Zandvoort gebruikt, wat in de omgeving voor een ecologische ramp zorgt. Geef Verstappen een fiets!"

Enfin, oordeelt u zelf, en lees de hele column bij onze buren van Nieuwe Revu.

Nieuws
  • Nieuwe Revu
  • ANP