Toro Rosso krijgt speciaal voor Honda kontje van Red Bull

De samenwerking tussen Scuderia Toro Rosso, Red Bull Racing en Honda wordt wel heel erg hecht aankomend seizoen. De teams gaan niet alleen met hetzelfde motorblok rondrijden, maar ook met dezelfde achterkant.

Vorig seizoen werd Toro Rosso eigenlijk bestempeld tot testteam voor Red Bull Racing. Daardoor kon Honda lekker uitproberen wat ze wilden om zo een zo goed mogelijk blok neer te zetten voor 2019. Maar ondertussen is Honda ook tegen wat problemen gelopen met wat externe partijen die de prestaties van het blok zouden moeten verbeteren. Wat er allemaal uit gaat komen zien we pas over een paar maanden, maar voor nu doet Red Bull extra duit in het zakje: het laat Toro Rosso met nagenoeg dezelfde achterkant als rijden als die ze op de RB15 monteren. Dat moet de ontwikkeling voor Honda vereenvoudigen en de prestaties van het het dochterteam wat verbeteren.

"Ik denk dat het een groot voordeel voor ons zal zijn. We hoeven hierdoor niet steeds tussen het ene en het andere team te communiceren of zelfs bang te zijn dat ze ons afzonderlijk compleet verschillende dingen vragen. Natuurlijk zullen ze nog steeds een iets ander ontwerp hebben en zullen we daar rekening mee moeten houden, maar het gaat niet meer om enorm grote aanpassingen," zegt technisch directeur Toyoharu Tanabe tegenover Motorsport.

Voor Honda betekent het simpelweg dat ze met twee keer zoveel data kunnen werken en dit ook met elkaar kunnen vergelijken. Dat is op zich een flink voordeel, maar met die data moet ook iets gedaan kunnen worden en daarom zijn de Japanners nog steeds bezig om meer mensen op het project te zetten. "We vergroten het aantal werknemers op de fabriek natuurlijk. En op het circuit moeten we aankomend jaar eigenlijk ook twee keer zo veel mensen hebben. Voor sommige taken kunnen we de mensen misschien delen, maar een dubbele baan betekent ook vaak minder specialiteit. Daarom is het verstandig om voor meer mensen te gaan," aldus Honda's motorsportbaas Masashi Yamamoto