Ferrari geeft de wereld nog een nieuwe cabrio: 812 GTS

De feestelijkheden bij Ferrari zijn nog niet voorbij. Na de overwinning van Charles Leclerc op thuiscircuit Monza kwam de Ferrari F8 Spider. Maar nu trekt Ferrari het doek van een dakloze V12. Zeg hallo tegen de Ferrari 812 GTS.

Ferrari 812 GTS

Hoera! Ferrari gaat door met het feest voor daklozen door na de F8 ook de Ferrari 812 Superfast te onthoofden. Ferrari bouwt er een enorm verhaal omheen dat ze voor het eerst in vijftig jaar een V12 in een Spider hangen. Waarschijnlijk doelen de Italianen erop dat de recentere V12 Cabrio's altijd in gelimiteerde oplage op de markt kwamen, terwijl de 812 GTS gewoon in serie gebouwd wordt.

Hoe dan ook: deze Ferrari bulkt weer van de interessante gegeven. Net als de 812 Superfast heeft de 812 GTS een 800 pk motor voorin liggen. Ferrari benadrukt nog even dat de 6,5 liter V12 gebaseerd is op de natuurlijk ademende Formule 1-wagens van weleer. Nul naar honderd doet de 812 GTS in minder dan drie seconden, voor de sprint naar tweehonderd heeft deze spider 8,3 seconden nodig. Net als zijn broer de Superfast rijdt deze GTS maximaal 340 kilometer per uur

Haar

Omdat het een spider is kan het dak open. Net als de vanmorgen gepresenteerde F8 Spider heeft de 812 GTS een retractable hard top (RHT) die automatisch ingevouwen wordt. Dat kan gewoon op snelheid, maar rij niet harder dan 45 kilometer per uur tijdens het intrekken van het dak. Bij 340 kilometer per uur is het wel zaak om ervoor te zorgen dat uw toupet goed vastzit, want dat waait zo weg.