Toyota Hilux nu nog onverwoestbaarder

Toyota heeft de 'compacte' pick-up truck Hilux vernieuwd. De meest onverwoestbare auto ter wereld heeft zelfs een 'Invincible'-uitvoering om u ervan te overtuigen dat hij echt niet kapot kan.

Toyota Hilux

De Toyota Hilux is al jaren de keus van iedereen die (met een raketwerper) door een woestijn rijdt, of die zijn auto graag in zee parkeert, danwel op een 75 meter hoog gebouw dat op het punt staat om opgeblazen te worden. Dat is niet omdat Hilux-rijders zo gek zijn (of per se vijandig zijn), maar omdat de wagens vrijwel onverwoestbaar zijn ontwikkeld door Toyota.

Nieuwe motor

De Hilux die Toyota vannacht presenteerde heeft een nieuwe 2,8 liter dieselmotor die 204 pk levert. Mocht u heel erg snel uw 1.000 kilogram lading in de bak achterop willen verplaatsen, dan kan dat. De Hilux trekt in 10 seconden op naar 100 kilometer per uur (uiteraard gaat dat met een ton gewicht achterin wat trager, maar het is nog steeds vrij snel).

Aan de voorkant heeft Toyota de Hilux opnieuw ontworpen. Hij past daardoor weer goed in de lijn met de rest van de familie. Op de plaatjes tonen de Japanners de Invincible-uitvoering. Dat is de meeste luxe versie met exclusieve grille, bumper, skidplates, spatborden en portiergrepen, unieke wielen en afwijkende achterklep. Binnenin zitten ook luxere elementen, en uiteraard stoelen bekleed met geperforeerde koeienhuid.