Komt er een (1) Bugatti Chiron Roadster?

De nieuwste Bugatti, de Chiron, is er alleen nog maar in een dichte vorm, terwijl zijn voorganger er ook was zonder dak. Nu lijkt de Chiron er ook te komen in de een ultieme 'kijk mij eens' versie en die wordt extreem duur.

Bugatti Veyron Barchetta

Bugatti's waren al idioot duur, maar de huidige CEO, Stephan Winkelmann, heeft een methode om de koe nog wat harder te melken: one off-edities. Denk aan La Voiture Noire, of aan extreem gelimiteerde serietjes als de Centodieci en de Divo. Zo krijgt Bugatti nog wat meer geld voor de wagens, door er eigenlijk alleen maar een ander buitenlaagje van koolstofvezel over te leggen.

Na een aantal levensjaren Bugatti Chiron is er nog steeds geen nieuws over een Chiron Grand Sport, oftewel een cabrio (bij de Veyron noemde Bugatti de dakloze versie Grand Sport). Het lijkt er nu echter op dat Bugatti wat klanten heeft gebeld of ze misschien €9 miljoen over hebben voor een hele speciale Chiron. U raadt het al, het speciaaltje heeft geen dak. Het nieuws komt van The Supercar Blog, maar ook zij weten niet of het om een kleine serie gaat, of daadwerkelijk om een enkele auto. De extra hoge prijs doet wel vermoeden dat de Chiron-zonder-dak iets specialer wordt dan de Veyron Grand Sport. Voor meer dan vier keer de normale prijs kom je niet weg met alleen een targadakje. Het zou dus kunnen dat Bugatti het concept van de Veyron Barchetta (te zien op de afbeelding hierboven) door heeft vertaald naar de Chiron.