Keert Fernando Alonso echt terug in de Formule 1?

Het gerucht dat Fernando Alonso terugkeert in de Formule 1 gaat al sinds hij eind 2018 vertrok bij McLaren. De laatste dagen gonst het echter heel hard dat de Spanjaard terugkeert bij het team van Renault, waar volgend jaar de stoel van Daniel Ricciardo vrijkomt.

Fernando Alonso

Door de uitgestelde start van de Formule 1 begon het Silly Season van 2020 al idioot vroeg. Ferrari bleek Sebastian Vettel te lozen en had Carlos Sainz Jr. losgeweekt bij McLaren. Daarop kocht het Britse merk Daniel Ricciardo weg bij Renault. De Fransen zitten nu echter met een lege stoel. Kennelijk vertrouwt Cyril Abiteboul niet op de komst van F2-talent Gyanyu Zhou, want het lijkt erop dat Renault kiest voor een oud-wereldkampioen.

Als de geruchten kloppen kondigt Renault binnenkort aan dat ze een McLaren-coureur hebben teruggekaapt in ruil voor de door Macca gekaapte Daniel Ricciardo. Het gaat om de huidige Indycar-coureur Fernando Alonso. Het zou de tweede terugkeer van Alonso bij Renault zijn.

De Franse renstal heeft vandaag nog een digitale persconferentie waarop het nieuws waarschijnlijk bekendgemaakt wordt. Het is toch tamelijk bizar nieuws als het waar is, zeker gezien het grootse afscheid dat de Formule 1 organiseerde bij het vertrek van de Spanjaard.

UPDATE

Yup, het is zo...