Ford Bronco: Kijk Land Rover zo moet het

Ford trakteert de wereld vandaag op twee nieuwe SUV's. De Ford Bronco en de Ford Bronco Sport. De eerste is de herinterpretatie van klassieke tweedeurs SUV, hoewel hij er nu ook met vier deuren is, en de tweede is de compacte wedergeboorte van de dezelfde auto (zeg maar een Land Rover Freelander).
Ford Bronco

Laten we er geen doekjes om winden: Met de Ford Bronco en Bronco Sport trekt de Blauwe Ovall een heel erg lange neus naar Land Rover. De Britten in Indiase dienst hebben onlangs een draak van een nieuwe Defender getoond die alleen voor voetballers geschikt is en de Bronco is simpelweg veel (VEEEEEEL) cooler. Alleen al op de eerste foto's van de tweedeurs Bronco zeggen wij: BRENG. HEM. NU. NAAR. ONS. TOE. Thank you very much.

Hier, kijk die plaatjes dan:

Eigenlijk interesseert het ons niet wat er aan de binnenkant zit, deze Tonka voor grote jongens (M/V/X) moet gewoon voor de deur staan. Desondanks hebben we even opgezocht wat Ford aan techniek in de Bronco stopt. Dearborn meldt in ieder geval: "segment-leading 4x4 capability, long-term off-road performance and dependability".

Voorin liggen de 2,3 liter EcoBoost met 273 pk of de 2,7 liter EcoBoost met 314 pk. Ze zijn gekoppeld aan een zevenversnellings handbak of een automaat met tien verzetten. Uiteraard heeft Ford de G.O.A.T. mode in de auto gestopt: Goes Over Any Terrain. Hoppa:

Ford Bronco Sport

Naast de grote jongens (M/V/X*) Bronco is er ook de Ford Bronco Sport die ook G.O.A.T. is, maar net iets beschaafder is uitgevoerd. Zie het als een Land Rover Freelander, voor de off-roaders die nog niet klaar zijn voor de Defender. Het is een echte SUV in plaats van een brute terreinwagen. Maar Ford heeft er wel aan gedacht om het DNA van de Bronco erin te stoppen.

De Bronco Sport komt met een aantal versies van de 2.0 liter EcoBoost-motor van Ford. Uiteraard zijn er allerlei uitvoeringen van de krijgen in de VS. Denk aan accessoiresbundels als Bike, Snow, Water, Camping, zodat de auto helemaal klaar is voor uw hobby.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f8f1d12d47fc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });