Ford Ranger Raptor eindelijk officieel in Nederland

Aannemers, glazenwassers, tuinders en andere ondernemers die een brute pick-up zoeken: uw gebeden zijn verhoord. Ford brengt de Ranger Raptor eindelijk officieel naar Nederland toe. En het feestnummer is best goedkoop vanaf €49.075.

Ford Ranger Raptor

Vorig jaar mochten we al eens plaatsnemen in de Ford Ranger Raptor. We reden de auto op Adventure Island in Loon op Zand en vroegen oud Europees Kampioen Motocross Gerard Rond wat hij van de wagen vond. Hij was dermate onder de indruk dat hij vermoedde dat je tien jaar geleden met een dergelijke auto best Le Dakar had kunnen winnen. Gewoon met de "straatversie" dus.

Die wagen kunt u dus nu bij Ford bestellen. Als bedrijfswagen is hij ook nog eens best betaalbaar. Voor €49.075 staat de auto voor de deur. Dat is uiteraard de versie op grijs kenteken en dat betekent dat er ook geen BTW over betaald is. De gewone sterveling kan echter geen BTW verrekenen en moet dus 21% bij de prijs optellen. In ruil daarvoor krijgt u dan geen polyester glass look scherm achter de voorstoelen, maar wel een achterbank.

Het belangrijkste onderdeel van de Raptor ligt voorin de wagen. De 2.0 liter EcoBlue dieselmotor. Het monster levert 213 pk en 500 Nm en is via een tientrapsautomaat verbonden met de vier wielen. De FOX-schokdempers zijn instelbaar en hebben Position Sensitive Damping die zich aanpassen aan de snelheid en de omstandigheden.

Lees hier onze indruk van de Ford Ranger Raptor op hoge snelheid in het zand.