'Tesla maakt voor 2030 al 20 miljoen auto's per jaar'

Elon Musk gelooft niet in de wet van de remmende voorsprong. Hij denkt voor altijd voor de troepen uit te blijven lopen en verwacht dat zijn bedrijf al vóór 2030 twintig miljoen auto's per jaar kan produceren. Geniet nog maar even van uw uitzicht, want er komt gegarandeerd een zonnepaneel of windmolen voor uw neus te staan.
Elon Musk

Elon Musk verwacht dat Tesla in het komende decennium twee keer zo groot blijft als de rest van de elektrische markt. In 2030 denkt Elon Musk 20 miljoen auto's per jaar te maken, op een totaal in de markt van 30 miljoen elektrische auto's. De topman van Tesla zei dat in een serie tweets.

Het getal van 20 miljoen komt niet uit de lucht vallen, Musk heeft die verwachting al vaker uitgesproken. Het duidt wel op groot vertrouwen op zijn eigen kunnen. De komende jaren gaan de gevestigde fabrikanten eindelijk echt beginnen met hun elektrische offensieven. Gecombineerd met een steeds groeiend aantal snelladers kan de range anxiety ook snel afnemen en hebben de Tesla's wellicht hun grote bereik niet meer nodig.

Hoe dan ook. Elon Musk gooit weer de knuppel in het hoenderhok. Dat is niet slecht voor de koers van Tesla. Die bereikte gisteren weer eens een leuk getal.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f9bcce792379', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });