Betuttel-Volvo te langzaam? Tuner haalt begrenzer weg

Sinds enige tijd zijn alle Volvo's standaard begrensd op een maximumsnelheid van 180 kilometer per uur. Hard zat, maar wel betuttelend. In uw Zeedse tank, moet u veel harder kunnen.

Volvo

Alles voor de PR moeten ze in Zweden gedacht hebben toen ze een maximumsnelheid voor alle modellen op 180 kilometer per uur instelden. Ze haalden er wat wetenschappers bij, die betoogden dat het beter was voor de veiligheid. Alsof het een heel groot verschil is of u met 180 kilometer per uur verongelukt in plaats van met 250 kilometer per uur. In beide gevallen mag u van geluk spreken als u heelhuids uit de auto komt. En natuurlijk is het een stuk milieuvriendelijker om nooit harder dan niet zo heel hard te rijden. Maar bij 180 km/u zuipt de auto ook gewoon als een dolle.

Hoe dan ook, Volvo voerde het plan gewoon door. Kopers van een nieuwe Volvo hebben een kilometerteller die wel doorloopt, maar waar de auto niet bij kan, omdat de elektronica het verhindert. Het wachten was op de eerste tuner die de begrenzing gaat uitschakelen. Inmiddels is die partij opgestaan in de vorm van tuningbedrijf Heico.

Heico Sportiv biedt een een "upgrade" waarmee de Volvo weer zijn volledige potentieel kan gebruiken. Afhankelijk van de Volvo die u heeft gekocht gaat de topsnelheid na 'tuning' tussen de 30 en 70 kilometer per uur omhoog.

Echt goedkoop is het niet om de snelheid waarvoor u Volvo al betaald heeft, maar die u niet van ze kreeg, te behalen. De 40-serie Volvo's worden voor €1.290 van begrenzing ontdaan, bij de 60's kost het €1.490 en de 90's gaan voor €1.690 weer harder. Hybride Volvii kunnen ook harder, maar dan moet u nog €1.000 extra neerleggen.

Nieuws
  • Volvo