Bathurst 12H 2021 afgezegd wegens corona

Het eerste slachtoffer voor volgend jaar is gevallen. De populaire GT3-race op het legendarische Mount Panorama Bathurst circuit gaat volgend jaar niet door. Australiie's gesloten grenzen maken het verrijden van de race onmogelijk.

Bathurst 12H 2021 afgezegd wegens corona

De aanhoudende dreiging van het coronavirus begint zijn tol al te eisen van volgend jaar. De Liqui Moly Bathurst 12 Hours zal in 2021 niet plaatsvinden. De race zou van 5 tot en met 8 februari verreden worden, maar nieuwe restricties gooien roet in het eten.

Australië heeft zijn grenzen volledig gesloten om de verspreiding van het virus te voorkomen, waardoor het voor het internationale deelnemersveld onmogelijk is om het land überhaupt binnen te komen. Eerder dit jaar kon de race gewoon doorgaan omdat deze net voor de grote uitbraak plaatsvond.

Bathurst 12H

De langeafstandsrace op het wereldberoemde Mount Panorama Bathurst circuit geldt als een van de populairste GT3-evenementen. Onder het management van de Supercars-organisatie is er vrijwel elk jaar groei geweest in het aantal deelnemers en bezoekers.

Voor veel GT-coureurs is de unieke ervaring om op het circuit te rijden zo langzamerhand een must geworden. Voor 2021 was een deelnemersveld van maar liefst 40 auto's gepland, een record in de 29-jarige geschiedenis van de race.

Intercontinental GT Challenge

De Bathurst 12H was gepland als de openingsronde van de Intercontinental GT Challenge. Doordat het evenement geschrapt is zal het echter tot juli duren voordat de serie begint, met de eerste race op Spa Francorchamps voor de 24-uurs race. Supercars CEO Sean Seamer vindt het jammer dat de race niet door kan gaan, maar is hoopvol om in 2022 een doorstart te maken:

"This is a tough decision but ultimately one we had to make. Since Supercars began managing the event it has grown to become one of the largest endurance events globally, showcasing our spiritual home of racing to an international audience. With Australia’s international borders expected to remain closed, we feel it is in the best interest of competitors, fans, sponsors and broadcasters to make the decision now on next year’s event. We are absolutely committed to having the event return to Australia’s motorsport calendar in 2022.”

Sean Seamer.
Autosport
  • AMG Customer Racing