Brabus Rocket 900 '1 of 10' is nóg exclusiever

De Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé is als hij uit de fabriek rolt natuurlijk geen schattig autootje, maar als Brabus hem onder handen neemt is hij helemaal bruut. Zeker als het een exclusieve versie van de exclusieve Rocket 900 is. Met het getal dat voor het aantal pk's staat. Inderdaad 900 pk in deze Brabus Rocket 900 4-Door Coupé.

Brabus Rocket 900

Wie een normale Brabus Rocket te braaf vindt, kan zich nu alsnog in Bottrop bij de Duitse tuner melden. Ze hebben tien exemplaren van een nog brutere en dus ook nog exclusievere Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé gemaakt.

Uiteraard is de tuner trots op de prestatie en ze komen met een overzicht van alle aanpassingen die ze gedaan hebben. ten eerste is het volgens Brabus zelf de spectaculairste en meest agressieve Brabus Rocket tot nu toe. Voorin ligt 4,5 liter V8-Biturbo met 662 kW/900 pk. Het maximumkoppel is 1.250 Nm maar dat is elektronisch gelimiteerd tot 1.050 Nm.

Raket

Dankzij de motorische aanpassingen doet de Rocket 900 nul naar honderd kilometer per uur in 2,8 seconden. Wie een lege Autobahn tot zijn beschikking heeft kan nul naar driehonderd kilometer per uur in 23,9 seconden doen. Dan is de versnelling nog niet voorbij, de auto kan door tot 330 kilometer per uur en raakt dan de elektronische begrenzer.

Uiteraard heeft Brabus ook een vrij opvallende bodykit toegevoegd aan de AMG GT 4-Door Coupé. Het geheel is gemaakt van koolstofvezel en is extreem breed. De gesmede wielen zijn beschikbaar in 21 of 22 inch. Ook het interieur is op zijn Brabus helemaal opnieuw geïnterpreteerd. U mag zelf kiezen of u dat mooi vindt.

Exclusief is deze Rocket 900 in ieder geval, er worden maar tien stuks geproduceerd. Dat betekent ongetwijfeld ook dat de auto stervensduur is. Helaas kunt u de Rocket 900 niet binnenkort in Essen bewonderen omdat de Motor Show aldaar dit jaar niet doorgaat.

Nieuws
  • Brabus