Brabus 800 Adventure XLP, als een G63 AMG niet genoeg is

Brabus brengt portaalassen naar de nieuwe G-Klasse. En een pick-up-laadbak. En 800 pk. Heerlijk, alles wat door ijsbeerknuffelaars verboden is in één wagen. Maak kennis met de Brabus 800 Adventure XLP.

Brabus G Klasse

Bij het uitlopen van de eerste generatie G-Klasse bracht Mercedes steeds meer gekkigheid naar de auto. De carrosserievarianten liepen uiteen tot Landaulettes, Pick-ups met bikini-top en natuurlijk de versies met de idioot hoge portaalassen (denk aan Lord Hans).

Van het nieuwe model bestaat voorlopig nog maar een door Mercedes zelf gebouwd carrosserievariant: de G. Brabus zette de zaag in de wagen en verwijderde de achterkant. Daarvoor in de plaats bevestigen de Duitser een flatbed in de vorm van de pick-up-achterkant. Brabus zou Brabus niet zijn als dat gedeelte van de wagen niet zou zijn uitgerust met veel koolstofvezel. En inderdaad behalve uit staal bestaat de pick-up ook uit carbon.

Vervolgens ontwikkelde het bedrijf een nieuwe portaalas voor de vernieuwde G-Klasse. Daardoor kan ook de moderne G voortaan over 49 centimeter grondspeling beschikken. Erg handig als u op de stoep wilt parkeren op de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Behalve koolstofvezel heeft Brabus nog een signature dish die bij het menu hoort: motortuning. De standaard V8 van de G63 is onder handen genomen met nieuwe onderdelen en uiteraard een verbeterde ECU. Zoals het getal in de naam van het monster al aangeeft is de motorkietel goed voor 800 pk. Daarmee sprint het hoogpotige monster in 4,8 seconden naar de honderd kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op "slechts" 210 kilometer per uur, dit in verband met het hoge zwaartepunt van de gigant.