Tesla maakt zelfrijdende auto nog wat duurder +€10.000

Elon Musk kondigde deze week aan dat de zelfrijdende Tesla nu echt in aantocht is. Tegelijkertijd verhoogt de topman van de fabrikant van elektrische auto's het softwarepakket alweer in prijs. De niet leverbare optie kost vanaf volgende week $10.000.

Tesla Model S

U kunt al jaren een zelfrijdende Tesla kopen. Het probleem is echter dat u de optie niet geleverd krijgt. De huidige Autopilot is gewoon een stuurhulpje, terwijl zelfrijdend betekent dat u helemaal niets hoeft te doen achter het stuur (uitleg). Desondanks zijn er duizenden mensen die de optie hebben aangevinkt toen ze hun Tesla Model S bestelden. Later kwamen de kopers van de Model X en Model 3 daar ook nog bij.

Tot afgelopen juli kostte het FSD-pakket (Full Self Driving) $7.000 als u een nieuwe auto bestelde bij Tesla. Daarna ging de prijs omhoog naar $8.000. Best veel geld voor iets dat helemaal niet werkt.

Maar het kan nog duurder: vanaf volgende week donderdag gaat de prijs omhoog naar ongeveer $10.000, aldus Elon Musk. We gokken dat de ongeveer staat voor: 'hij wordt $9.999,-'.

Er is een FSD Beta-test op handen. Sommige Tesla-rijders zullen in de komende week eindelijk een versie van de nieuwe software op hun auto krijgen. Het is niet erg voor de hand liggend dat dat Europese bestuurders zijn. In ieder geval houdt Elon Musk nu alvast een slag om de arm: de uitrol gaat zeer rustig.