1 november: Femke Halsema mag Amsterdam niet meer in

De laatste twee maanden van 2020 gaan in, en dat betekent voor berijders van "oude diesels" dat ze Amsterdam niet meer in mogen. Burgemeester Femke Halsema, als fervent Mercedes W123 dieselaar, komt haar eigen stad niet meer in vanwege haar beleid.

Femke Halsema

De Amsterdamse milieuzone is vanaf vandaag uitgebreid met oude diesels. Dat houdt in dat in de belijnde zone vanaf nu alleen nog diesels met een emissieklasse van Euro 4 of hoger naar binnen mogen rijden. De Amsterdamse milieuzone geldt voor alle gebieden aan de binnenkant van de fameuze stadsmuur van Amsterdam: de Ring A10.

  • Er is een nieuwe milieuzone voor dieselpersonenauto’s.
  • De bestaande milieuzone voor dieselbedrijfsauto’s wordt aangescherpt.
  • De milieuzone voor personenauto’s, bedrijfsauto’s, autobussen, vrachtauto’s en taxi’s wordt uitgebreid tot het gebied binnen de Ring A10.

Waarschuwingen

Voor mensen die net als Femke Halsema fan zijn van Mercedessen W123 met een oliestoker voorin, geldt tot 1 maart een waarschuwingssysteem. U krijgt tot die tijd alleen een waarschuwingsbrief van de gemeente, maar nog geen boete. Overigens is het maf dat u voor een waarschuwing geen administratiekosten hoeft te betalen, maar dat geheel terzijde.

Gelukkig voor Halsema heeft ze een oplossing achter de hand. Van de baas, de inwoners van Amsterdam, heeft ze een Audi e-tron ter beschikking gesteld gekregen.

Nieuws
  • ProShots