Elon Musk: 'Noorse Tesla's gaan zelfrijden'

In Amerika beginnen de eerste Tesla's inmiddels met autonoom rijden, dankzij de nieuwste software. In de betatest kunnen de auto zelf de bocht om en uit zichzelf van baan wisselen. Heel spannend allemaal en nu komt het naar Europa. De Noren zijn als eerste aan de beurt.

Elon Musk

In de VS kunnen sommige Tesla's met het Full Self Driving pakket inmiddels alweer wat beter zelfrijden. De autopilot van de auto's is uitgebreid met een mogelijkheid om de auto van punt naar punt te laten navigeren, zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen. Nou ja, dat is niet waar, want de bestuurder moet te allen tijde blijven opletten (net als de piloot van een vliegtuig op autopilot overigens).

De rustige wegen van de VS komen als eerste aan bod, maar de rest van de wereld gaat volgen. Daarbij zoekt Tesla nog steeds de rust op. Als eerste gaat hij uitbreiden naar Canada, en daarna naar Noorwegen. De hectiek van de Amsterdamse grachten of de totale wanorde in Rome en Parijs zijn voorlopig nog niet aan de beurt.

De komst naar Canada en Noorwegen staat gepland voor het moment dat in de VS de "vroege beta" is afgerond. Dus als Elon weet dat de Tesla's geen Roborace-je doen. De timeline voor het einde van early beta is begin december, dat gaf Musk eerder aan op twitter.

U bent dus gewaarschuwd als u deze winter naar Noorwegen gaat. Goed, de kans daarop is met de steeds verder uitbreidende coronalockdowns niet zo heel groot.

Nieuws
  • ProShots