Land Rover Discovery vernieuwd voor 2021

De succesvolle terreinreus Discovery van Land Rover heeft een facelift gekregen en dat doet de auto goed. In zijn nieuwste versie lijkt de Disco wat minder gladjes te zijn geworden. In ieder geval heeft hij vernieuwde motoren met mild hybride en een vernieuwd infotainmentsysteem.

Land Rover Discovery

In zijn ruim dertigjarige geschiedenis groeide de La Ro Disco van een bonkige terreintraktor naar een gladgetrokken yuppenmobiel. Vooral de laatste versie had wel iets erg glads over zich. Nu we de vernieuwde versie van Disco5 onder ogen krijgen zijn we toch wat meer van de auto gaan houden. Het is wat minder een voetballers Range Rover geworden. Wat het precies is, dat weten we niet, misschien zijn we gewoon aan het model gewend.

Motoren

Naast het bijgepunte exterieur is er uiteraard meer te melden. Jaguar Land Rover bouwt naar een "sustainable" toekomst. Dat betekent dat de terreintrekkers uit Solihull steeds meer geëlektrificeerd worden. Er is keuze uit een pure benzineverbrander met vier cilinders en verder drie drieliter zescilinders met mild hybride techniek.

  • P300: 2,0-liter viercilinder benzine met 300 pk (221 kW) en 400 Nm koppel bij 1.500-4.500 toeren per minuut
  • P360: 3,0-liter zescilinder MHEV-benzine met 360 pk (265 kW) en 500 Nm koppel bij 1.750-5.000 toeren per minuut
  • D250: 3,0-liter zescilinder MHEV-diesel met 249 pk (183 kW) en 570 Nm koppel bij 1.250-2.250 toeren per minuut
  • D300: 3,0-liter zescilinder MHEV-diesel met 300 pk (221 kW) en 650 Nm koppel bij 1.500-2.500 toeren per minuut

Terrein

Belangrijkste verkoopargument van de Discovery zijn natuurlijk niet de zeven zitplaatsen (daarvoor kunt u ook bij anderen als Peugeot of Tesla terecht) maar de terreinkwaliteiten. Land Rover: "Alle uitvoeringen met zescilinder Ingenium-motor zijn voorzien van een geavanceerde aandrijflijn die de koppelverdeling tussen de voor- en achteras optimaliseert, in overeenstemming met de rijomstandigheden. Het nieuwe Intelligent All-Wheel Drive-systeem maximaliseert de tractie, rijdynamiek en de efficiëntie van de aandrijflijn. Dit heeft geresulteerd in een lager verbruik en lagere emissies zonder in te boeten op de offroad-capaciteiten van de Discovery."

De modellen hebben standaard luchtvering, en die zorgt er onder andere voor dat de auto op hogere snelheid vanzelf verlaagd wordt. Land Rover: "Terrain Response 2-technologie bereidt de nieuwe Discovery automatisch voor op de rijomstandigheden, terwijl de nieuwe Wade-modus de SUV gereedmaakt voor het doorwaden van diep water. Wanneer de bestuurder de Wade-modus uitschakelt, remt de Discovery automatisch zodat het volledige remvermogen hersteld wordt."

Het beste nieuws is dat Land Rover niet is gezwicht voor de commentatoren die de historische schuine achterdeur niet begrijpen. De nummerplaat zit daarom nog steeds verder naar links dan nodig is. Helaas is de maffe geknikte achterruit nog steeds niet terug. De prijzen van de nieuwe Land Rover Discovery beginnen bij €103.945,-

Nieuws
  • Land Rover