VIDEO: Red Bull en AlphaTauri doen rondje Istanbul

Demowagens van Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri zijn gesignaleerd op de straten van Istanbul. Met oudere, door gillende V8'en aangedreven chassis maken de teams een promo om de terugkeer naar het Istanbul Park circuit te vieren.

VIDEO: Red Bull en AlphaTauri doen rondje Istanbul

Voor het eerst in negen jaar doet het door corona geteisterde Formule 1 het spectaculaire Istanbul Park circuit in Turkije weer aan. De baan wordt gezien als een van de beste creaties van de vaak verguisde ontwerper Hermann Tilke, met grote hoogteverschillen, snelle, vloeiende bochten en de angstaanjagend Turn 8 met vier apexes. Volgens Red Bull en AlphaTauri reden voor een feestje.

Toepasselijke auto's

Voor het opnemen van een promofilmpje waarin de teams de terugkeer vieren werd beroep gedaan op een stel zeer toepasselijke wagens. Het gaat namelijk om chassis die nog op Istanbul Park geracet hebben.

Red Bull trok de bekende RB7 demowagen uit 2011 weer eens uit de mottenballen, voorzien van de heerlijk klinkende 2,4 liter V8 van Renault. AlphaTauri pakte op zijn beurt de Toro Rosso STR6, die in 2011 door een Ferrari-motor aangedreven werd. Of die er nu nog in zit is niet bekend. Ferrari houdt er namelijk niet van om klantenmotoren bij teams te laten.

Het blijf vooralsnog te ingewikkeld en te kostbaar om v6 turbo-hybride F1-wagens voor demo's te gebruiken, dus de inwoners van Istanbul konden rekenen oud luid gekrijs terwijl de twee wagens hun rondjes deden door de stad. Wie er precies achter het stuur zaten is niet bekend, maar de helmen van Pierre Gasly en Alexander Albon werden in ieder geval gebruikt.

Formule 1
  • The Shessa