CRASHVIDEO'S: Porsche Taycan is lastig te besturen

Een elektrische supersedan besturen is blijkbaar een stuk moeilijker dan het lijkt. Twee losse incidenten in Engeland en Turkije laten zien dat de indrukwekkende acceleratie niet voor iedereen is weggelegd.

CRASHVIDEO'S: Porsche Taycan is lastig te besturen

Elektrisch rijden maakt het leven een stuk makkelijker, zou je denken. Afgezien van laadstress heb je nou eenmaal een stuk minder te doen. Er hoeft niet geschakeld te worden, je hoeft niet met opwarmen bezig te zijn en de meeste EV's zitten bomvol rijassistenten die je de rest ook nog eens uit handen kunnen nemen.

Het gebrek aan geluid en snelheidsbeleving en het instant-koppel van een elektrische auto kunnen je nog wel eens verrassen. Het dus alsnog belangrijk dat je goed kijkt waar je mee bezig bent. Al helemaal in de 761-pk sterke Porsche Taycan Turbo S. Onderstaande filmpjes bewijzen dat nog maar een keer.

Turkse rotondetijger

Deze enthousiaste Taycan-rijder leek het leuk om even een sprintje te doen. Geen enkel probleem voor de dikke Porker. Wat onze bestuurder even vergeet is dat rotondes meestal niet met 180+ kilometer per uur genomen kunnen worden. Een droge instuuractie loopt op niks uit en de auto schuift over de voorwielen rechtdoor over een serie stoepranden.

Britse parkeerblunder

Het tweede filmpje is van een hele andere orde. Door de aardappelkwaliteit heen kunnen we opmaken dat dit ergens in Groot Brittannië is. Een Taycan-rijder probeert zijn wagen op een helling te parkeren, maar verliest dan even uit het oog welk pedaal wat doet. De Porsche raakt een geparkeerde auto en stuitert de oprit af over een tweede auto heen. Het is ook zo lastig he?

Algemeen
  • AutoPap, guarlian.